vineri, 24 august 2012

Bowle cu pepene galben

Bowle este o bautura racoritoare care poate contine alcool sau nu si se serveste neaparat rece .
Fructele care se folosesc pot fi servite direct in pahar sau se pot pune separat si servite intr-o salata de fructe.
O reteta simpla care merge tare bine pe caldurile care sunt(sau au fost la noi).

3 limette Bio
1 manunchi menta proaspata
6 linguri zahar(sau mai putin)
1 pepene galben
125 ml apa
1 litru limonada portocale(sau ghimpir, sau dupa gust)

Eu am pus doar 2 linguri de zahar ,deoarece pepenele era foarte aromat si dulce.In loc de limonada am ales sa pun ceai alb cu aroma de flori de lotus
Se taie 2 limette in felii groase, iar cea de-a treia se stoarce.Zeama de la limette impreuna cu 2/3 din frunzele de menta(spalate si rupte bucati) si 125 ml apa se pun la fiert pentru 5 minute apoi se lasa la racit.
Pepenele se taie pe jumatate, se curata de seminte si apoi se scobeste(cu o lingurita sau scula speciala pentru format bilute) si se scot bilute care se pun intr-un bol impreuna cu feliile de limette si restul de menta.Peste pepene se toarna amestecul cu zahar racit si strecurat dupa care se lasa la marinat pentru 30 de minute.
Se adauga limonada(sau bautura care o doriti, eventual vin alb daca nu-s copii prin preajma) si cuburi de geata si servim cu placere.


3 comentarii:

  1. Tare as mai gusta si eu din bautura asta sofisticata! Arata foarte bine asa plina de fructe!

    RăspundețiȘtergere
  2. Interesant , nu am vazut sau gustat vreodata . As incerca , pare faina .

    RăspundețiȘtergere
  3. @Gabriela,incearc-o ca e tare simplu de facut si merge bine pe caldura,mai ales acum cat se mai gaseste pepenele.
    @Dorina, e tare bun,incearca.Pup.

    RăspundețiȘtergere